Visszérhúzza. Utókezelés, rehabilitáció


További információkért görgessen Utókezelés, rehabilitáció A trombózis visszérhúzza intő jel a szervezet részéről.

Amennyiben alsóvégtagi mélyvénás trombózisa volt, konzultáljon az visszérhúzza, hogy mi az, amire oda kell figyelnie ahhoz, hogy az újbóli kialakulás visszérhúzza minimálisra csökkenjen. Előfordulhat, hogy életmódváltással is számolni kell, sőt, akár a munkahely váltásra is szükség lehet.

visszérhúzza

A trombózist követően a láb terhelése attól függ, hogy melyik vénában volt a trombózis és milyen súlyosak a klinikai tünetek. Az első időszakban fáslit, vagy gumiharisnyát kell viselni, és fokozatosan, lassan terhelve a lábat, egyre többet kell sétálni.

visszérhúzza

A rehabilitáció szempontjából fontos a mozgás, a séta, a gyógytorna, de fásli visszérhúzza csak fekve lehet a trombózisos lábat tornáztatni fekve biciklizés, a lábfej, lábszár, comb izmainak megfeszítése és ellazítása. Fontos a helyes táplálkozás, a bőséges folyadékbevitel, a hosszan tartó mozdulatlan állapot kerülése, megszakítása. Aki ülőmunkát végez, ha teheti, álljon fel és tegyen pár lépést, mielőtt visszaül dolgozni.

visszérhúzza

Kerülje a szoros gumis zoknik és harisnyák viselését, a merev, szűk nadrágokat, különösen utazáshoz, hosszú üléshez, mert a vénás keringést ezek leszoríthatják. Fontos a kompressziós harisnya helyes viselése.

visszérhúzza

A rosszul alkalmazott fáslival akár ismételt trombózis is okozható. A fáslit, harisnyát mindig fekvő helyzetben kell felvenni. A felhelyezés előtt tartsa fel a lábát, és a lábujjaktól indulva a comb irányába haladva masszírozza meg.

visszérhúzza

A vénák így kiürülnek. Ezután húzza fel a harisnyát.

A varikoosák hatékony kezelése otthon! Megbirkózni a patológia, a beteg, az orvos Kezdődik a megnyilvánulása, hogy a betegség után körülbelül 10 — 12 év. Kezeljük a visszér nem kezelt, felvették az iskolába, de ez irreális. Rajta kompressziós kötést ebben a betegségben, mint egy szabály, elég hosszú.

A fáslit a lábfejen kezdje el felhelyezni, ott legyen a legszorosabb, a pólya menetek félig fedjék be egymást. Ügyeljen arra, hogy a harisnya és a fásli sehol ne vágjon be!

Álló munkája van? Sokat dolgozik, de keveset mozog? A visszérbetegség a lábainkon futó vénás ereknek az egyenetlen kitágulása. Visszere - vért a szívbe visszaszállító ere - mindenkinek van, de visszerességről akkor beszélünk, ha a vénák egyenetlenül kitágulnak. Emiatt, ahogy a mellékelt képen is látható, a vénában lévő visszérhúzza, a szelepek nem zárnak megfelelően.

A Visszérvonal információs portálon talált információk csak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakorvosi konzultációt, vizsgálatot.