Visszér garnéla
Krill olaj — Asztaxantin Mi is az a krill?
A krill kisméretű antarktiszi rákocska, becsült mennyiségük millió tonna. Ezzel a földön élő egyik legnagyobb biomasszát alkotják.

Kizárólag növényi planktonokkal táplálkoznak, így a táplálkozási lánc elején foglalnak helyet. A visszér garnéla piacokon a halolaj készítmények mellett számos krill olajat tartalmazó termék érhető már el, illetve kombinált termékek is visszér garnéla.

Mind a halolaj, mind pedig a krill olaj bőséges omega-3 zsírsavforrás, így fogyasztásuk nagyban hozzájárul az egészséges életmódhoz. Zsírsavaknak nevezzük az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok és olajok lebontási termékeit. A zsírsavak lehetnek telítettek, vagy telítetlenek.

A telítetlen zsírsavakat néhány kivételével szervezetünk nem képes előállítani, ezért ezeket táplálék formájában kell bevigyük szervezetünkbe, a napi szükségletünk biztosításához. Az omega-3 zsírsavak vagy közismertebb nevükön ω-3 zsírsavak vagy n-3 zsírsavak olyan zsírok, amelyek jelentős megtalálhatóak a tengeri halakban és némely növényi olajban. Az omega-3 zsírsavak mindig is megtalálhatóak voltak táplálékunkban, azonban élettani jelentőségükre csak az utóbbi években figyeltek fel.

Mind a halolaj, mind pedig a krill olaj tartalmaznak EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavakat, eltérést annak módja mutat, ahogyan összekapcsolódnak a zsírsavak. A krill olaj tartalmaz további omega-3 zsírsavakat is.
- Mely krém a leghatékonyabb a visszér ellen
- Műtét szükséges-e a visszér ellen
- Györgytea Diólevél (Juglans regia) - Györgytea
- Krill olaj – Asztaxantin
A krill olajban a savak között duplaláncú foszfolipid kötés található, ez teszi lehetővég az emberi szervezet számára a könnyebb felszívódást, hiszen szervezetünk sejtjeit határoló hártyáinak, illetve a sejthártya, és a sejtalkotók membránjainak kialakításában is foszfolipidek vesznek részt.
Ezzel szemben a halolajban az omega-3 zsírsav trigliceridhez kötve található, felszívódása nem olyan egyszerű.

A trigliceridek fontos energiaforrások szervezetünk számára, az általuk nyert energia a duplája, mint a szénhidrátokból, vagy fehérjékből nyert. Azonban a trigliceridek nem képesek szabadon áthatolni a sejtmembránon, előbb le a vérerek falán található enzimeknek lipoprotein lipázoknak le kell bontaniuk őket szabad zsírsavakká és glicerinné.
A krill olaj pozitív tulajdonságai közé sorolható továbbá annak Asztaxantin tartalma, amely az egyik legerősebb antioxidáns.