Égési sérülések


égési sérülések

Otthon is kezelheti az égési sérülést, amennyiben az nem nagy területet érint és a bőr nem hólyagosodott fel, az égett rész csak vörösebb a normál bőrnél: Azonnal eresszen az érintett bőrfelületre huzamos ideig hideg csap vizet. Tartsa az érintett bőrterületet tisztán és szárazon, hogy megelőzze égési sérülések fertőződést.

Figyelje a területet, hogy később megjelennek-e rajta hólyagok.

égési sérülések

Amennyiben a bőr felhólyagosodott, elfeketedett illetve szétnyílt, gyermekének orvosi ellátásra van szüksége. Azonnal eresszen az érintett bőrfelületre huzamos ideig - legalább 15 percig - hideg csap vízet.

Fedje a területet steril kötszerrel vagy ha ez nincs, akkor tiszta ruhával. Adjon gyermekének fájdalomcsillapítót és szállítsa kórházba baleseti sebészetre vagy égési osztályra keményítő visszeres, illetve nagy kiterjedésű égés vagy légúti égés gyanúja esetén hívjon mentőt.

Az égési sérülés súlyosságát több tényező határozza meg. Így fontos az égési seb mélysége, kiterjedése és elhelyezkedése. Ezen kívül még figyelembe kell venni a sérült korát és általános állapotát is. Nagyon súlyos állapot jön létre, ha a teljes testfelület több mint százaléka sérült vagy ha a légutak is érintettek.

Ne tegyen az égett felületre vajat vagy olajat! Ne nyissa meg otthon az esetleges hólyagokat! Tartsa a gyufát, öngyújtót a gyermek számára hozzáférhetetlen helyen.

égési sérülések

Fordítsa a forró edények nyelét a tűzhely belseje felé. Tartsa távol gyermekét sugárzó hőtől, nyílt lángtól.

  • A bőrbe égett ruhát ne próbálja kiszedni!
  • A legjobb kezelés a visszér ellen
  • Kisebb égések | Bőrregeneráció | Eucerin
  • Égési sérülések - bioszerviz.hu
  • Elsősegélynyújtás szintjén nem számít, hogy közvetlenül mi okozta az égési sérülést, az ellátásnak a folyamata ugyanaz.
  • Visszér terhesség alatt kenőcs gél

Soha ne maradjon gyermeke egyedül otthon. A lehető legkorábban tanítsa meg gyermekének az égési sérülések szót hogy "forró", és azokat a dolgokat amik forróak szoktak lenni. Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi konzultációt.

égési sérülések

A gyógyszerekkel kapcsolatban mindig olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze orvosát, gyógyszerészét!