Guasha visszér. Enyhíti a menzesz tüneteit


Kinek nem ajánlott a masszázs?

A Guasha technika intenzív hatást gyakorol a bőrre és a mély szövetekre. Az eljárás szinte fájdalommentes, de mellékhatásokkal rendelkezik olyan zúzódások formájában, amelyek idővel zúzódásokká alakulnak. A vérömlegek napon belül eltűnnek. A nyirok stagnálás helyein zúzódások alakulnak ki.

A masszázs a testnek és a léleknek is jót tesz, ellazít és feltölt energiával, emellett pedig a segítségével hozzájárulhatunk bizonyos betegségek gyógyulásához, például enyhíthetőek a mozgásszervi panaszok, izomfájdalmak is.

Azonban guasha visszér esetekben a masszázs többet árt, mint használ.

guasha visszér visszér reiki

A legtöbb ember számára a masszázs jótékony hatású és biztonságos, nagyszerűen kiegészítheti a gyógyszeres kezelést, más alternatív terápiákat is, de arra is alkalmazhatjuk, hogy a felgyülemlett feszültségtől megszabaduljunk, ellazuljunk. Bizonyos esetekben azonban egyáltalán nem ajánlott a masszázs.

Masszázs technika

A masszázzsal kapcsolatos korlátozásokat három csoportba oszthatjuk. Az első csoportba azok az esetek tartoznak, amelyeknél egyáltalán nem szabad masszíroztatni.

guasha visszér segíthet a propolisz a visszérben

Ezek közé tartozik például a lázas állapot, a fertőző betegség bármilyen enyhék legyenek is a tüneteinka bőrbetegségek. Nem ajánlott a masszázs sérülést, balesetet vagy műtétet követő időszakban.

guasha visszér cápaolaj és visszér

Nem ajánlott masszírozni alkohol vagy kábítószerek, esetleg erős fájdalomcsillapító, nyugtató gyógyszerek hatása alatt álló embereket sem. Természetesen nem szabad masszírozni akut vészhelyzetek vagy azok gyanúja esetén, például ha súlyos asztmás rohama vagy vakbélgyulladása guasha visszér valakinek.

A második csoportba azokban a helyzetek tartoznak, amikor a masszázst a szokásosnál is körültekintőbben kell elvégezni, bizonyos testterületeket ki kell hagyni, vagy csak speciális helyzetekben szabad masszírozni. Ezek közé tartoznak például a lábon található visszerek, a test bármely részén található sebek, zúzódások és horzsolások, a napégés, az égések és fagyási sérülések, az ízületi gyulladás.

A várandós, illetve szoptatós kismamákra külön szabályok vonatkoznak, nekik csak a speciális kismama-masszázs ajánlott, az is csak problémamentes várandósság esetén, és célszerű a második trimesztertől masszíroztatni - írja a hazipatika. Bizonyos esetekben a masszázs orvosi engedélyhez kötött, vagyis guasha visszér krónikus betegségek esetén érdemes egyeztetni a kezelőorvossal arról, hogy masszíroztathatunk-e vagy sem.

guasha visszér kenőcsök a visszérfekélyhez

Ajánlott ezekben az esetekben arról is beszélni az orvosunkkal, hogy milyen jellegű masszázst szeretnénk. Mindenképpen konzultáljunk tehát az orvossal, ha szívbetegek vagyunk, ha magas a vérnyomásunk, ha epilepsziásak, cukorbetegek vagyunk, visszér elvékonyodó vérrögök az erekben ha valamilyen nőgyógyászati betegséggel küzdünk.

A visszér kezelés injekciókkal Ez az eljárás az úgynevezett sclerotherapia. Úgy vélik, egy alternatív műtét.

Szintén orvosi engedélyhez kötött a masszázs csontritkulás, idegbecsípődés, neurológiai zavarok esetén. A daganatos betegeknél különösen óvatosnak kell lenni, és csak akkor szabad masszíroztatni, ha azt az onkológus is engedélyezi. Szintén nagyon körültekintőnek kell lenni azokban az esetekben, ha a masszírozásra vágyó immunszupresszáns gyógyszereket szed.

guasha visszér Srí Lankából származó visszérolaj