Fűző visszér


További információkért görgessen A lábdagadás okai A lábdagadás közvetlen oka, hogy a szövetekben, a sejtek között folyadék gyülemlik fel. A tünet nem jelent minden esetben komoly problémát, akár egy lúdtalp, vagy tartós mozdulatlan állapot is idézhet elő lábdagadást.

fűző visszér

Sokszor menstruációt megelőzően is tartalékolhat a szervezet folyadékot, ami így a láb szöveteiben gyűlik össze. Viszont vannak esetek, mikor egy megdagadt láb komolyabb betegségekre hívja fel a figyelmet, ezekhez általában egyéb panaszok is társulnak.

A leggyakoribb okok, melyek lábdagadáshoz vezethetnek: keringési rendszer elváltozásai; a kiválasztó rendszer vesék elváltozásai; a nyirokrendszer elváltozásai; Az egyoldali lábdagadás kiváltó okai a következők: mélyvénás trombózis; sérülés törés, akár zúzódás, Baker-ciszta, arthritis, cellulitis ; a lábat vagy ízületet érintő gyulladás kísérő tünet: jellemzően hidegrázás, láz ; égés a szövetekben fellépő folyadékkilépés miatt ; fűző visszér A kétoldali lábdagadás leggyakoribb kiváltó okai: visszeresség, visszérgyulladás.

fűző visszér