Erdészeti visszér


Gyógyító erdők A Franciaországban honos tengerparti fenyőfa kérge olyan antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, mely kutatások szerint képes javítani a véráramlást a lábakban, és erősíteni a vénák falát.

erdészeti visszér

A vizsgálatban részt vevők egy részét másmilyen hatóanyagú szerrel kezelték. A krónikus vénás elégtelenség visszértágulat kialakulásához vezethet, kezelés nélkül pedig olyan súlyos szövődményei lehetnek, mint a mélyvénás trombózis. A nyolc héten át tartó kutatás elején, közepén és végén megmérték a lábduzzanat mértékét.

erdészeti visszér

A mérések reggel történtek, hogy kiküszöböljék az egész napos állás hatását. Emellett felmérték a betegek tüneteit is — az ödéma, a fájdalom, a lábduzzanat, a bőrtünetek, illetve az ún.

erdészeti visszér

Az eredmények szerint a fenyőkéreg-kivonat nyolc héten át tartó szedése 35 százalékkal csökkentette a bokaduzzanat mértékét, míg a másik hatóanyaggal kezelt csoport esetében ez az arány csak 19 százalékos volt. A fenyőkéreg hatására a különféle tünetek összességében 64 százalékkal enyhültek, míg a másik hatóanyag csak feleennyire volt hatékony.

erdészeti visszér

A kutatás kiderítette, hogy a fenyőkéreg-kivonat hatására számottevően javult a vérkeringés a lábakban, ami az összehasonlításként használt készítmény esetében nem állt fent. A kutatók szerint a hatóanyag segít megelőzni a pókhálóvénák kialakulását is, illetve azt, hogy a már meglévő pókhálóvénák nagyobbá és feltűnőbbé váljanak. Forrás: Erdészeti visszér.

erdészeti visszér